Home Tours: ‘The Garden House’ In Southwell, Nottinghamshire, UK

Set within the grounds of a Georgian walled-garden, this superb seven-bedroom house has been joyfully designed around the exceptional architectural landscaping. The internal living space spans over 4,580 sq ft across multiple levels, arranged in a playful layout of floating mezzanines, balconies, and a double-height winter garden.

Designed with high energy efficiency in mind The Garden House has outstanding solar collection, heat recovery and rainwater harvesting and is partially earth-sheltered to conserve its heat and energy.

The Garden House is approached via a quiet country lane, leading to a secluded entrance, revealing little of the house from the walled courtyard. A private driveway leads to a sheltered car port available for several vehicles to park adjacently to the house. There is also a log store, outside store room and a smaller front courtyard garden.

Read and see more

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s