Tiny Homes: Asprolithos Villa On Kythnos, Greece

With a breathtaking view of the Aegean Sea, Asprolithos Villa was designed to reflect the simplicity and aesthetic of traditional Greek design. Constructed of locally sourced stone, each of the three villas has been whitewashed to maximise the reflection of light and heat. Each of the villas is connected to the other by large outdoor communal areas, surrounded by a contrasting raw stone wall. Inside, the 40 square metre spaces have been divided into zones by raising the living area, and recessing parts of the kitchen. The villa’s built-in sofa allows the area around it to function as additional storage, while also doubling as a small desk. Throughout the villa, the focus is always looking out towards the sea. Creating a calm relaxing environment as you move from zone to zone.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s